Енвитек България осигури изключителни права за технологиите и продуктите на Адветек. Енвитек България, източноевропейското подразделение на Енвитек Интернешънъл, наскоро подписа договор за изключителен дистрибутор с Адветек Груп във Великобритания. Компанията ще продава изключително всички продукти и технологии на Адветек в България и Доминиканската Република.

Адветек е великобритански производител на уникални биотехнологични решения за разлагане на органични отпадъци. Тя има широко портфолио от продукти, но две иновационни технологии са гръбнакът на компанията. Адветек XO ™ е инженерна система за бързо биологично разлагане на органични отпадъци, както и утайки от отпадъчни води. Тя елиминира до 96% от органичните отпадъци или до 85% от утайки в рамките на 3 дни. Уникално, тя може да обработва, както чисти органични отпадъци, така и сложни смесени. Специално съчетание от разработени аеробни екстремофилни бактерии е в основата на процеса. Освен това, уникални естествени биостимуланти ускоряват растежа на бактериите и ефективността на разлагането.

Адветек Био-Реактор ™, от друга страна, е инженерна система за обработка на промишлени отпадъчни води. По същество тя осигурява допълнителна обработка на отпадъчните води в съществуващите пречиствателни станции. Като такава, тя помага да се намалят критичните нива на ХПК, БПК, мазнини, масла и смазки и други. Допълнителният резидентен период за третиране и ускоряване на реакцията чрез собствени специални биостимуланти са някои от основните характеристики на технологият. Всичко това се предлага в една гъвкава и много ефективна система.

Advetec XO за органични отпадъци и утайки
Advetec XO система в пречиствателна станция за отпадъчни води в Испания
Advetec Bio-Reactor за пречистване на отпадъчни води почти готов

Повече от 17 години Адветек продава многобройни системи на организации от цял ​​свят. Те включват големи промишлени, търговски и комунални компании като Biffa, Best Western Group и Galliford Try. Фирмата е със седалище във Великобритания, както и офис в САЩ. Тя обслужва клиенти по целия свят чрез мрежа от дистрибутори и технически консултанти.

Крейг Шоу, Главен Изпълнителен Директор на Адветек Груп, коментира след подписването на договора:

Работейки с професионални компании в световен мащаб, Адветек вече може да предложи на държави „решения за нулеви отпадъци“ чрез нашите стратегически партньори. Енвитек предлага решения в две значими държави, където местните познания и установените бизнес практики могат да поддържат дългосрочни решения. Те ще осигурят както намаляване на разходите, така и екологично устойчиви съоръжения, осигуряващи запазването на някои от най-чувствителните екосистеми в света. За Адветек е удоволствие да работи с позитивни компании като Енвитек и очакваме с нетърпение дългосрочно и ефективно взаимоотношение за предлагане на решения за твърди отпадъци и отпадъчни води.

Главният Изпълнителен Директор на Енвитек Интернешънъл, Петър Симеонов, също сподели своето мнение:

За мен е удоволствие да обединим усилията си с Адветек в стремежа ни към постигане на кръгова икономика. Техните иновационни технологии са важно допълнение към нашето портфолио от екологични решения. Ние ги представляваме в България и Доминиканската Република. И двете страни имат значителни предизвикателства, свързани с отпадъците и отпадъчните води, които се нуждаят от местни решения за обработка. Технологията на Адветек осигурява точно това в една надеждна и ефективна система, която има ниски оперативни разходи. Фактът, че системите са малки и гъвкави, означава, че могат да предложат обработка на отпадъци при източника. Това подобрява ефикасността, премахва транспортирането на отпадъците и отпадъчните води и намалява разходите.