Енвитек България назначи Лъчезар Попов за Търговски Директор за Южна Америка и Карибите. Лъчезар Попов има над 40 години висококвалифициран опит в областта на международната търговия. Неговото минало обхваща широк спектър от търговски и промишлени сектори, включително различни промишлени машини и оборудване, химикали, текстил, недвижими имоти и други.

Между 1981 и 2000 г. Лъчезар е бил Президент на редица компании в Аржентина. Те включват ILEX S.A., Bular Commerce SRL и Balkan Consulting SRL. В това си качество,  неговите отговорности са били да развие търговските отношения между българското и аржентинското правителства. Впоследствие той е управлявал редица сделки между страните. Освен това той има и значителен опит в частния сектор, включващ големи трансгранични сделки за внос и износ. Те са били свързани основно между България, Аржентина, Уругвай, Парагвай, Чили и Доминиканска Република.

По-късно той има различни изпълнителни роли в компании в България. Табаков и Ко ООД, БН Консултинг ООД и „Строителна механизация“ АД са сред фирмите, разчитали на опита му. Това са добре познати компании съответно в секторите строителство, недвижими имоти и инфраструктурно инженерство. Лъчезар е реализирал различни търговски сделки с Аржентина, Доминиканска Република и Куба.

Новини Енвитек назначи търговски директор за Южна Америка и Карибите

Петър Симеонов, Главен Изпълнителен Директор на Енвитек Интернешънъл, коментира неотдавнашното назначение:

Лъчезар е изключително уважаван професионалист, който носи дългогодишен опит в работата с латиноамериканския свят. Неговият опит е наистина впечатляващ и със сигурност той е много ценен нов член на нашия екип. Южна Америка представлява огромен потенциал за развитие за нас. Това е един огромен регион, който е изправен пред значителни екологични предизвикателства, както за отпадъци, така и за отпадъчни води. Нашите решения със сигурност могат да помогнат за решаването на някои от тях. Неговият опит и контакти на високо равнище в региона ще бъдат от решаващо значение за създаване на база в региона и развитие на нашата стратегия. Пожелавам му много успехи в тази нова предизвикателна роля и очаквам с нетърпение да работим съвместно.